Yaris Cross - full line-up publiceret

Når Toyota til oktober introducerer den nye, skarpt designede, kompakte SUV, Yaris Cross, bliver det til en attraktiv pris fra blot 224.990 kr

Toyota er for alvor begyndt nedtællingen til introduktionen af den nye, kompakte SUV, Yaris Cross, der introduceres i Danmark til oktober. Forventningerne er store og bestemt ikke blevet mindre, efter mobilitetskoncernen netop har løftet sløret for alle priser på den nye Yaris Cross.

Den nye Yaris Cross vil kunne fås fra 224.990 kr. for udstyrsvarianten med navnet Essential. Her får man – udover Toyotas nyeste fjerde generation hybridteknologi – udstyr som fuldautomatisk klimaanlæg, LED-kørelys og den seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med bl.a. automatisk nødbremse for biler, cyklister og fodgængere og adaptiv fartpilot, der sørger for at holde afstand til den forankørende – også ved køkørsel.

Med en komfortpakke til 10.000 kr. kan man føje en 8” multimedie touchskærm, bakkamera, DAB+ radio, læderrat, regnsensor, sædevarme og smartphone integration med Apple CarPlay og Android Auto til udstyrslisten.

Mest populære udstyrsvariant
Går man skridtet videre for yderligere 10.000 kr. til udstyrsvarianten med navnet Active, som Toyota forventer bliver den mest populære udgave, vil de mange få styret deres behov for udstyr. Her bliver der nemlig også lagt 16” alufælge, fuld LED-lyspakke, varme i læderrattet og nøglefri betjening til den efterhånden omfattende liste med udstyr. Sørger man samtidig for at installere Toyotas MyT app på sin smartphone, kan man kommunikere med sin Yaris Cross og både fjernstyre bilens klimaanlæg, åbne og låse bilen på fjernafstand og sende rejseplaner direkte til bilens navigationssystem.

Det er muligt at tilvælge to forskellige teknologi-pakker til Active-udstyrsudgaven. Den ene rummer bl.a. en større 9” multimedie touchskærm med live navigation, over-the-air opdatering af multimediesystemet, trådløs Apple CarPlay og Android Auto, head up-display i farver i forruden, trådløs smartphone oplader, automatisk foldbare sidespejle og elektrisk bagklap med håndfri betjening. Teknologi-pakken koster 17.000 kr.

En lidt mere omfattende teknologi-pakke med navnet Teknologi Plus indeholder ydermere parkeringssensorer for og bag, blindvinkel overvågning og en intelligent fjernlysassistent, som sikrer, at man kan køre med fjernlyset tændt uden at genere med- og modkørende, da systemet automatisk blænder ned for fjernlyset i lige nøjagtig den vinkel, som en med- eller modkørende befinder sig, mens alle andre vinkler fortsat vil være oplyst af fjernlyset. Teknologi Plus-pakken koster 34.000 kr.

De højeste udstyrsudgaver af den nye Yaris Cross tager udgangspunkt i udgaven med tilnavnet Style, der vil kunne fås for 279.990 kr. Her er udstyrslisten længere end et barns ønskeliste til jul, og teknologi-pakken er fx altid standard, ligesom 17” alufælge, tonede ruder og panoramaglastag.

Hvis man – trods den lange udstyrsliste til Style – ønsker endnu mere lækkert udstyr til sin nye Yaris Cross, er det også muligt. Man kan nemlig tilkøbe Technology Plus-pakken, mens det også er muligt at tilvælge en smart tofarvet lakering, bi-tone, inklusive metallak for 9.000 kr., som giver Yaris Cross et endnu skarpere udtryk med sortlakeret tag. Den tofarvede bi-tone lakering er standard på udstyrsudgaven et trin over Style med tilnavnet Adventure.

Kilde Toyota Danmark presserum