Toyota Prius 2016 - 2019

Hybridbilen Toyota Prius bliver ikke markedsført i Danmark fra 31/3 2019. 2019 version vil ikke blive introduceret grundet stigninger i registreringsafgift

Prius 2019 version vil ikke blive introduceret grundet stigninger i registreringsafgift, Vi henviser til Prius Plug-in som erstatning.

Man kan ikke beskylde hybridbilen Toyota Prius for nogensinde at have holdt sig tilbage, når det kommer til opsigtsvækkende design og banebrydende teknik.

Med et markant design og banebrydende hybridteknologi fortsætter fjerde generation Prius, hvor den tidligere slap. Model bygger således videre på hybridbilens styrker og sætter helt nye standarder for brændstoføkonomi, emissioner og effektivitet.

Lige siden introduktionen af verdens første serieproducerede hybridbil Prius i 1997 har Toyota forbedret modellen betragteligt for hver nye generation. Prius 2016-2019 modellen er ingen undtagelse, og her sigter den japanske bilproducent endda mod en forbedring i ydeevne, der aldrig før er set magen ved et Prius-generationskifte.

Forbedret ved motorvejskørsel
Dette er dog kun ét aspekt ved Prius, som mere end nogensinde før også appellerer til føreren. Med den fjerde generation hybridteknologi er der bl.a. for alvor gjort noget ved køreoplevelsen på motorvej, hvor fx brændstoføkonomien i Prius er blevet bemærkelsesværdigt forbedret.

Accelerationen er samtidig kraftigere, mere glidende og ikke mindst mere støjsvag ved højere hastigheder som følge af en mere lineær acceleration, der er bedre tilpasset motorens omdrejningstal.

De dynamiske egenskaber i Prius er forankret i Toyota platform kaldet Toyota New Global Architecture (TNGA). Det har givet bilen et lavere tyngdepunkt og dermed både bedre styreevner og øget stabilitet. Platformen giver også designerne friere hænder til at forme en bil, der ser bedre ud og dynamiske linjer og en mere atletisk profil.

TNGA-platformen hjælper også med at definere en mere simpel og logisk opbygning af interiøret i forhold til udstyr, kørestilling og ikke mindst generel komfort i kabinen. Bagerummet er også blevet bedre takket være brugen af et mindre hybridbatteri med større energitæthed samt dobbelte wishbone støddæmpere ved bagakslen. Ændringer, der gør, at man ikke længere skal give afkald på plads i bagagerummet

Teknologisk ambassadør
Prius fortsætter med at være Toyotas såkaldte teknologiske ambassadør. Den er et udstillingsvindue for relevante teknologier, der øger niveauet inden for sikkerhed, præstation og komfort. Sikkerhed forbliver nemlig en prioritet med det TNGA-chassis, der er optimeret til at yde en ekstra god beskyttelse ved en eventuel kollision. Samtidig er Toyota Safety Sense sikkerhedspakken – allerede kendt fra AYGO, Yaris, Auris og Avensis – udvidet i Prius til også at indeholde en radarbaseret adaptiv fartpilot samt fodgængergenkendelse i forbindelse med Pre-Collision System også kendt som automatisk nødbremse.

Hybriddrivlinjen i Prius er blevet omfattende ændret for at forbedre effektiviteten, reducere vægten og ikke mindst skærpe ydeevnen. Detaljerede designændringer i motoren har medført en termisk effektivitet på 40 procent, hvilket ingen andre benzindrevne motorer i verden kan hamle op med. Samtidig er flere hybridkomponenter gjort mere kompakte og fået en anden placering for at optimere hele hybridpakken og endvidere bidrage til bilens lave tyngdepunkt.

Prius introduceres altså med fjerde generation hybridteknologi – en teknologi, der støt og roligt med tiden vil brede sig til Toyotas mange andre hybridmodeller.

 

Her er alle genveje omkring Toyota Prius 2016 - 2019

Du kan også få et "nu-og-her skøn" over prisen på din bil her

Toyota Prius 2016 - 2019

Hybrid og bedst i sin klasse

Se billeder af Prius 2009 - 2016 mediegalleriet.

Toyota Prius 2015 For Roed Bygning 1140X650
Toyota Prius 2015 Bag Lige Roed Bygning 1140X650
Toyota Prius 2015 Baglygte 1140X650
Toyota Prius 2015 Instrument 1140X650
Toyota Prius 2015 Instrumentbord 1140X650
Toyota Prius 2016 Kardanboks 1140X650
Toyota Prius 2016 Gearknop 1140X650
Toyota Prius 2015 Interioer 1140X650

Udvalgte brugte Toyota Prius , se alle her