Toyota-forretning skifter hænder

En glidende proces nærmer sig sin afslutning. 1. oktober overtager og fusionerer Autohallen A/S med NHE Biler A/S i Holbæk

Man kan ikke beskylde hverken køber eller sælger for at tage forhastede beslutninger. Ting tager den tid de skal tage - og hjertet og sjælen skulle være med i projektet, er de to bilforhandlere, Niels Ebdrup og Roberto da Cruz enige om.

Pr. 1. oktober kulminerer aftalen, som de to indgik tilbage i 2017, om at fusionere NHE Biler i Holbæk med Autohallen A/S i Kalundborg og Slagelse. En beslutning som er en naturlig følge af, at Niels Ebdrup efter næsten 30 års ejerskab og Toyota-forhandling ved årsskiftet, har ønsket at gå på pension.

”Man kan uden at overdrive godt sige, at det har været rettidig omhu”, fortæller Niels Ebdrup om forløbet, der startede med et uanmeldt besøg i bilforretningen på Tåstruphøj i Holbæk.

Invitation til generationsskifte

En dag i 2017 stod direktør Roberto da Cruz fra Autohallen A/S i Kalundborg, nemlig i forretningen og spurgte, om et fremtidigt samarbejde og eventuelt generationsskifte kunne være en overvejelse værd.

Roberto da Cruz havde i 2016 overtaget ejerskabet i Toyota-forretningerne i Kalundborg og Slagelse efter navnkundige Bruno Jensen, og var på udkig efter at udvide og konsolidere sine forretning yderligere. En trend som i øvrigt er fremherskende i hele autobranchen i disse år.

Niels Ebdrup var efter grundig overvejelse, frisk på tilbuddet og slog til, da enigheden var på plads. Derfor er han nu glad og stolt over at aflevere en toptrimmet bilforretning med 29 kompetente medarbejdere, en stor lokal markedsandel og en kundetilfredshed langt over gennemsnittet. Virksomheden sælger omkring 400 nye og 400 brugte biler årligt.

”Vores værdier og tanker viste sig heldigvis at være ret tæt på hinanden.”, fortæller Roberto da Cruz om kemien mellem de to indehavere,” og derfor har samarbejdet fungeret så godt, hele vejen op til overtagelsen”. 

Den glidende overgang har blandt andet bevirket, at medarbejderne hos Toyota i Holbæk har haft mulighed for at køre forretningen meget selvstændigt.

”Det har været med fuldt overlæg, at jeg har ladet vores dygtige medarbejdere være meget selvkørende, for på den måde kan forretningen fortsætte uden de store forandringer”, siger Niels Ebdrup. Udadtil sker der derfor ingen større ændringer, ud over at skiltene på et tidspunkt bliver skiftet.

De to bilforhandlere er enige om at Toyota som mærke går en lys fremtid i møde i det vestsjællandske. Den berømte japanske mentalitet og ydmyghed passer godt til ambitionen om at være en relations drevet virksomhed med nærhed til kunderne. Selv om den senere årrække har budt på mange udfordringer, står man stærkt, økonomisk og medarbejdermæssigt. At de nye synergier vil styrke forretningerne yderligere, er de to bilforhandlere også enige om.

Ikke mindst på grund af Toyotas filosofi om ordentlighed, kvalitet og respekt for kunden.

”Som Toyota-forhandlere er vi nærmest opflaskede til altid at tænke på, at kunden skal komme igen”, påpeger Niels Ebdrup, hvor til Roberto da Cruz komplementerer, ” ja, og tanke nummer to og tre er, - har vi nu gjort det godt nok? Kan vi gøre det bedre?  Vi skal hver dag gøre os umage og aldrig blive selvtilfredse”.

En aktiv pensionist

Efter et langt arbejdsliv med ledelse, og næsten tre årtier som ejer af Toyota-forretningen i Holbæk, glæder Niels Ebdrup sig nu til at få mere tid til at pleje sin hobbyer og interesser, ligesom han har en del professionelt bestyrelsesarbejde at passe. Så helt slipper den økonomiuddannede bilmand ikke forretningsverden. Som bosiddende i Holbæk gennem 25 år er det blevet ”hans” by, og her bliver han boende med sin hustru og familie.

Virksomhederne

Autohallen A/S er det fremtidige navn på de tre bilhuse i hhv. Kalundborg, Slagelse og Holbæk. Tilsammen vil de tre afdelinger beskæftige ca. 70 kompetente medarbejdere og dække et distrikt som geografisk spænder fra Gniben på Odden til syd for Fuglebjerg på Sydsjælland. Man skal derfor aldrig køre langt for at komme til en Autohallen-forretning eller værksted.

Fremtiden i bilbranchen er under forandring. Skærpede miljøkrav, nye teknologier som el- og brintbiler, digitalisering og en stærk professionalisering kræver, at man som virksomhed ruster sig de kommende år.  

 

Billedtekst:

Bilforhandlerne Niels Ebdrup og Roberto da Cruz giver hånd på handlen og det gode samarbejde, som siden 2017 har ført frem til den endelige fusion med Autohallen A/S.

 

……….

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Roberto da Cruz, Tlf. 40 13 19 24, email: rdc@autoh.dk

Niels Ebdrup, Tlf. 59 48 87 05, email: nhe@nhebiler.dk