Pressemeddelelse

International præsentation af Toyota elbilen bZ4X i København

Toyota introducerer i juni sin første dedikerede elbil, bZ4X, i Danmark. I ugerne inden vil hundredvis af journalister fra hele Europa rejse til København for at være blandt de absolut første til at testkøre den nye fuldt elektriske bil. Toyota har nemlig valgt København til den internationale præsentation, der foregår på vejene både i og omkring hovedstaden såvel som på en specialbygget bane ved den 85 meter høje, kunstige skibakke CopenHill ved Amager Bakke.

Toyota har kørt den helt store fuldt elektriske kanon i stilling i København. Fra 6. juni og to uger frem præsenterer den japanske mobilitetskoncern nemlig sin første dedikerede elbil, den helt nye Toyota bZ4X, for over 300 journalister fra hele Europa i den danske hovedstad.

Her vil de mange biljournalister, nyhedsjournalister, livsstilsjournalister og alt derimellem hver dag frem til 19. juni blive taget igennem en præsentation af bilens mange egenskaber og samtidig få mulighed for at sætte sig bag rattet for selv at opleve den nye elbil.

Hos Toyota i Danmark glæder man sig ekstra meget over, at det netop er Danmark, der er valgt til den internationale præsentation af Toyotas første elbil, der er bygget som elbil helt fra grunden.

"Det er helt fantastisk og virkelig en stor cadeau både til Danmark og ikke mindst København, når Toyota som verdens største mobilitetskoncern vælger vores hovedstad som værtsby til den internationale præsentation af den første af en lang række nye, dedikerede elbiler fra virksomheden," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota i Danmark.

København valgt af flere årsager

Han peger på, at der er flere årsager til, at den japanske mobilitetsgigant har valgt netop Danmark og København til den store bilpræsentation.

"I Danmark er der en generel, meget positiv tilgang blandt politikere og offentlige instanser til initiativer, der reducerer CO2 og andre skadelige emissioner. Derudover betragtes Danmark i udlandet i høj grad som et foregangsland inden for den grønne omstilling med fokus på, at det er et samspil af flere grønne teknologier som fx el og brint, der skal løse klimaudfordringerne – helt i tråd med Toyotas egen multiteknologiske tilgang," fortæller Anders Tystrup.

Mens de hundredvis af udenlandske journalister skal overnatte på hotel i København i løbet af de to uger, vil selve præsentationen af den nye elbil ske med udgangspunkt ved det 85 meter høje CopenHill ved Amager Bakke. Her vil generatorer drevet af brint bidrage til opladningen af de 25 bZ4X-elbiler hver dag, så journalisterne får mulighed for at udnytte de op til 513 km’s rækkevidde, som elbilen tilbyder.

Den primære opladning af bZ4X foregår med ladestik under den internationale præsentation i København. Men enkelte udgaver af bZ4X vil også være udstyret med et indbygget solcelletag, der bidrager til opladningen af bilen både under kørslen, og når den holder parkeret. Solcelletaget kan samlet set give op til 1.800 km ekstra kørsel på ren el om året.

Specialbygget bane

Testkørslerne ved den internationale præsentation i juni vil foregå både på almindelige veje i og uden for København, ligesom den nye elbils særlige firehjulstræk for alvor skal stå sin prøve på en specialbygget bane ved CopenHill.

"Vi glæder os meget over København som lokation for præsentationen af bZ4X. Men vi glæder os endnu mere til, at vi kan introducere elbilen for danskerne lidt senere i juni," fastslår pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Toyotas nye dedikerede elbil, bZ4X, får dansk premiere i weekenden 18.- 19. juni, hvor den står klar hos Toyota-forhandlere over hele landet. Det er dog allerede nu muligt at bestille bZ4X.