Toyota afslører pris på helt ny Prius Plug-in Hybrid

Pressemeddelelse

Når hybridbilens moder, den ikoniske Toyota Prius, kommer i en helt ny og femte generation i Danmark til sommer, sker det med et opsigtsvækkende, nyt og skarpt design, og udelukkende som Plug-in Hybridbil med 223 hk og en elektrisk rækkevidde på op til 86 km. Toyota løfter nu sløret for priserne, der starter fra 429.990 kr.

Da Toyota introducerede verdens første masseproducerede Hybridbil, Prius, for over 25 år siden i 1997, blev det samtidig startskuddet til hele bølgen af elektrificering. Toyota Prius er om nogen på rekordtid blevet et ikon i bilverden, og lever i dag fire generationer og over fem millioner solgte biler senere i bedste velgående klar til en helt ny og femte generation.

Toyota introducerer den helt nye Prius i Danmark til sommer udelukkende som Plug-in Hybrid med Toyotas nye generation Plug-in Hybrid system, der er blevet forbedret med bl.a. en mere effektiv 2.0-liters benzinmotor med 152 hk, en kraftigere elmotor på 163 hk, der samlet leverer en systemeffekt på 223 hk. Derudover vil kommende Prius-ejere kunne glæde sig over en elektrisk rækkevidde på op til 86 km takket være det nye 13,6 kWh litium-ion batteri med højere energitæthed.

Selv om der stadig et nogle måneder til introduktionen til sommer, løfter Toyota allerede nu sløret for priserne på den helt nye Prius, der vil kunne fås fra 429.990 kr. Prisen gælder for udstyrsvarianten med navnet Style, som udover den kraftfulde og samtidig effektive motorpakke frister med en lang liste af udstyr.

Lang udstyrsliste
Man får som standard blandt andet en 12,3" multimedie touch skærm med integreret cloud navigation med live trafikopdateringer, Toyota Smart Connect med fjernstyring af forskellige funktioner i bilen via app, LED-lygter for og bag, sportssæder, parkeringssensorer for og bag med automatisk bremsefunktion, bakkamera, varme i forruden, adaptiv fartpilot, sikkerhedspakken Toyota Safety Sense 3.0 med de nyeste, avancerede sikkerhedssystemer samt to-zonet NanoeX klimaanlæg, der hæmmer luftbårne patogener som virus, bakterier, skimmel og pollen og sørger for at fugte huden og håret blot for at nævne lidt fra den omfattende udstyrsliste.

Går man ét udstyrsniveau op til udgaven med navnet Elegant, får man for kun 10.000 kr. i merpris sortlakerede skærmkasser, bagkofanger, B-stolpe og ramme omkring frontgrill, varme i rattet, digitalt bakspejl, elbagklap, autojusterbare forlygter og intelligent fjernlysassistent, der automatisk blænder op og ned for mod- og medkørende.

Det koster blot 5.000 kr. i tillæg til Elegant-udgaven at tilvælge 19” alufælge, hvilket øger den strømlinede Prius’ i forvejen dynamiske udtryk. For yderligere 10.000 kr. kan man glæde sig over et panoramaglastag.

Den absolutte topudgave af Prius med udstyrsnavnet Executive byder udover alt det førnævnte udstyr også på et solcelletag, som kan give op til 8 km ekstra rækkevidde på el pr. dag. Derudover får man 360 graders panoramavisning af bilen og dens omgivelser på touch skærmen, kunstlæderindtræk, bagsæder med varme, ventilerede forsæder, førersæde med hukommelsesfunktion samt intelligent parkeringsassistent med fjernstyring via app. Topudgaven kan fås fra 529.990 kr.

Lavere vægt og øget vridningsstabilitet
Den nye Prius er bygget på anden generation GA-C platform, der er baseret på Toyota New Global Architecture filosofien. Det betyder lavere vægt, øget vridningsstabilitet og et ekstra lavt tyngdepunkt.

Designerne har droppet alle unødige formgivninger og designlinjer, hvilket efterlader Prius tilbage med et simpelt og rent ydre design inspireret af naturlige luftstrømninger. Akselafstanden er øget 50 mm sammenlignet med den nuværende generation, men Prius er samtidig blevet 45 mm kortere udvendigt. Med 22 mm ekstra i bredden ikke bare syner den nye Prius bredere, den er det også.

De rene linjer fra bilens ydre design går igen inde i kabinen, der byder på et simpelt design dog med de mest benyttede knapper inden for kort rækkevidde. Udover den store multimedie touch skærm placeret midtfor troner et højt placeret 7” multiinformationsdisplay i øjenhøjde over rattet, hvilket betyder, at man ikke behøver at flytte øjnene fra vejen for at aflæse hastighed og andre relevante køreinformationer. Det er med til at højne sikkerheden.

Ønsker man at privatlease den nye Prius i stedet for at købe, tilbyder Toyota også dette. Her starter priserne for Style-udstyrsudgaven fra 5.895 kr. pr. måned med 14.995 kr. i førstegangsydelse over 36 måneder med 45.000 km. Elegant-udgaven koster 100 kr. mere om måneden, mens man skal lægge yderligere 100 kr. pr. måned for 19” alufælge og endnu 100 kr. ekstra for panoramaglastag. Topudgaven Executive kan privatleases for 7.195 kr. pr. måned.

Toyota oplyser, at der kommer et begrænset antal biler til Danmark i år. Derfor vil det være en god idé at være hurtig på tasterne, hvis man vil være blandt de første danske ejere af den helt nye Prius, når online-reservationen åbner. Det sker på fredag 31. marts kl. 12, hvor man helt uforpligtende kan reservere den nye Prius online på www.toyota.dk/nye-biler/prius-plug-in

De første udgaver af den nye Prius lander i Danmark til august, lyder det fra Toyota.